Prehranska dopolnila z mikrobiotičnimi kulturami

Dobre bakterije v prehranskih dopolnilih so nepatogene bakterije, ki so kompatibilne z naravno človeško mikrofloro.

Služijo za vzdrževanje ustrezne koncentracije mikrobiote v našem telesu. Takšni proizvodi, v obliki tablet ali kapljic, morajo vsebovati isti bakterijski sev v enakem odmerku, kot je bil uporabljen v kliničnih raziskavah. Najpogostejše vrste mikroorganizmov, ki se uporabljajo za izdelavo  prehranskih dopolnil z mikrobiotičnimi kulturami, so mlečnokislinske bakterije. Mednje sodi tudi dobra bakterija Limosilactobacillus reuteri Protectis, ki je prisotna v izdelkih BioGaia.

Mikroorganizmi – naš življenjski sopotnik

Mikroorganizmi so del nas že od rojstva in naša telesa se vsak dan trudijo vzdrževati ustrezno raven črevesnih bakterij.

Vendar pa se hitro lahko zgodi, da je naša mikrobiota prizadeta, zlasti pri majhnih otrocih in novorojenčkih. Zato naša telesa včasih potrebujejo pomoč in podporo za dopolnitev črevesne mikroflore, kar lahko dosežemo z jemanjem prehranskih dopolnil z dodanimi mikrobiotičnimi kulturami. Vendar niso vsa prehranska dopolnila z mikrobiotičnimi kulturami enaka. V podjetju BioGaia® je naša glavna naloga zagotoviti visokokakovostne, najbolj temeljito raziskane in najvarnejše bakterijske seve za vas in vaše otroke.

BioGaia za celo družino

Poskrbite za črevesne bakterije

V popolnem svetu nam ne bi bilo treba dopolniti mikroflore. Med rojstvom in nato iz materinega mleka bi prejeli prvi odmerek potrebnih bakterij, jedli bi naravno fermentirana živila, pripravljena na tradicionalen način, in živeli življenje v skladu z naravo.

Toda v današnjem, hitro razvijajočem se, industrializiranem svetu je naš prebavni sistem nenehno bombardiran z alergeni, kemikalijami in potencialno škodljivimi bakterijami, ki jih zaužijemo s hrano in pijačo. Poleg tega lahko nekatera zdravila, slabe prehranjevalne navade in seveda stres vplivajo na našo črevesno floro. Z dopolnjevanjem naše prehrane z izdelki, ki vsebujejo dobre bakterije, lahko ohranimo ustrezno število bakterij, ki sestavljajo našo normalno mikrofloro.

Pomembnost bakterij

Bakterije so ena od vrst mikroorganizmov, ki so izjemno pomembni za zdravje ljudi. Bile so prva oblika življenja, ki je pred približno štirimi milijoni let »naselila« Zemljo in še danes narekujejo pogoje za naš obstoj.

Preberite več

Lactobacillus reuteri

Proizvodi BioGaia vsebujejo mikroorganizme seva Lactobacillus reuteri. Je eden od najbolj raziskanih sevov, katerega varnost je bila preizkušena v obsežnih študijah varnosti pri zdravih novorojenčkih, dojenčkih in odraslih.

Preberite več