Znanstveni pomen

V podjetju BioGaia se zavedajo pomena kliničnih raziskav pri ugotavljanju lastnosti bakterij, še pomembnejša pa je varnost bakterij, ki se uporabljajo v njihovih proizvodih.

BioGaia je tako izvedla številne klinične raziskave o uporabi seva Limosilactobacillus reuteri kot prehranskega dopolnila. Do danes je bilo narejenih 266 kliničnih študij s sevom bakterije Limosilactobacillus reuteri pri 22,634 posameznikih vseh starosti. Limosilactobacillus reuteri se je izkazal kot učinkovit sev pri dopolnjevanju črevesne mikroflore in je popolnoma varen za otroke in odrasle. Rezultati študij o Limosilactobacillus reuteri so bili objavljeni v več kot 220 člankih v različnih znanstvenih revijah, kar je dokaz pomembnosti tega seva.

Niso vse bakterije enake

Laktobacili so pri ljudeh dobro poznani kot dobrebakterije, vendar niso vsi sevi laktobacilov enaki.

Limosilactobacillus reuteri Protectis (DSM 17938) je eden od najbolj raziskanih sevov laktobacilov, ki so na voljo, zlasti pri dojenčkih in otrocih do treh let. BioGaia Protectis je bila testirana v 179 kliničnih raziskavah pri 17,969 posameznikih, med katerimi je bilo 83 % otrok. Uporaba Limosilactobacillus reuteri Protectis se je izkazala za popolnoma varno, kar je še posebej pomembno za starše, ki želijo na varen način dopolniti prehrano dojenčka. Objavljanje rezultatov študij v 146 strokovnih člankih v revijah je še en dokaz pomembnosti seva za znanost.

Opomba: Lastnosti Limosilactobacillus reuteri so povezane z določenim sevom (tj. pojavijo se samo v določenih bakterijskih sevih) in se ne smejo pripisati drugim sevom. To temelji na Deklaraciji FAO/WHO iz leta 2001 (FAO/WHO, Argentina 1-4.10.21).

Za podrobnejše informacije obiščite tole stran