Znanstveniki so pri ljudeh odkrili do 4.000 različnih bakterijskih sevov, ki se lahko nahajajo na površini in v notranjosti telesa. Človeški organizem vsebuje dvakrat več bakterijskih kot človeških celic.

Materino mleko je zaradi svoje edinstvene sestave najprimernejša hrana za dojenčka. Bakterijski sev Limosilactobacillus reuteri Protectis je bil izoliran iz mleka doječih mater, ki živijo zdravo življenje v popolni harmoniji z naravo, daleč od kemikalij in toksinov industrijskega sveta – visoko v perujskih Andih.

L. reuteri Protectis so bakterije izolirane iz človeškega mleka in se enkratno prilagajajo življenju znotraj črevesja.

Seveda. V preko 130 raziskavah je bilo ugotovljeno, da izdelki BioGaia nimajo neželenih učinkov, tudi če jih dajemo v odmerkih, ki daleč presegajo ravni, ki jih običajno najdemo v izdelkih BioGaia.

BioGaia je švedska družba in je vodilni svetovni proizvajalec izdelkov z bakterijami z več kot 25-letnimi izkušnjami pri razvoju. Številni izdelki se prodajajo v več kot 100 državah po svetu.

BioGaia je razvila široko paleto izdelkov, ki so primerni za celo družino: kapljice za najmlajše in žvečljive tablete za otroke od 3. leta naprej in odrasle.

Shranite na suhem mestu pri sobni temperaturi, ki pa ne sme presegati 25 °C.

Kapljice lahko shranite na suhem mestu pri sobni temperaturi, ki pa ne sme presegati 25 °C. Če je vaša sobna temperatura nad 25 °C, priporočamo, da kapljice shranjujete v hladilniku.

Izpostavljenost visokim temperaturam in/ali visoki vlažnosti pospešuje razgradnjo bakterij. Če je izpostavljenost predolga, bo to povzročilo krajši rok uporabnosti izdelka, vendar je izdelek še vedno varen za uporabo

Kapljic BioGaia Protectis ne smete shranjevati v zamrzovalniku. V zamrzovalniku se oljna suspenzija strdi in bakterije se izpostavijo vodi, kar močno skrajša rok uporabnosti izdelka.

Ni pomembno. Jemljete jih lahko na način, ki vam ali vašemu otroku najbolj ustreza.

Da, kapljice lahko zmešate z materinim mlekom in/ali z mlečnimi nadomestki. Edina stvar, ki jo je treba upoštevati pri dodajanju kapljic tekočinam, je temperatura. Ne dodajajte jih tekočinam, ki so toplejše od 37 °C. Če jih dodate tekočinam, pazite, da jih zaužijete v istem dnevu.

a.    Pred vsako uporabo dobro stresajte 10 sekund, da zmešate bakterijsko kulturo z oljem.

b.    Steklenico nagnite in nakapajte na žlico.

c.    Uporabite 5 kapljic enkrat na dan.

Ne dodajajte vroči pijači ali hrani, saj lahko to poškoduje bakterije.

Priporočeni dnevni odmerek izdelka BioGaia Protectis z mikrobiotično kulturo Limosilactobacillus reuteri Protectis je 100 milijonov CFU (kolonijskih enot) ali 10 ^ 8 CFU. Priporočeni odmerek dobite tako, da zaužijete 1 žvečljivo tableto ali 5 kapljic izdelka BioGaia Protectis.

Raziskave kažejo, da se lahko pri otrocih in odraslih uporabi enak odmerek.

Na podlagi rezultatov kliničnih študij je bil kot varen odmerek Limosilactobacillus reuteri Protectis izbrana velikost odmerka 100 milijonov CFU/dan. Ustrezen odmerek za Limosilactobacillus reuteri Prodentis je 200 milijonov CFU/dan.

Da, ker se črevesne zaloge izčrpajo v približno tednu dni po prekinitvi uporabe. Mikrobiota posameznika je precej stabilna in je zelo odporna na ustanovitev »novincev«. Tudi avtohtono bakterijo, kot je Limosilactobacillus reuteri, je priporočljivo redno uživati. Z uživanjem izdelkov BioGaia redno dopolnjujete črevesno mikrofloro.

Vsaka žvečljiva tableta BioGaia vsebuje samo 1,1 kcal.

Rjavkaste pike niso nevarne in izdelek se lahko še vedno uporablja. Tablete BioGaia vsebujejo askorbinsko kislino, antioksidant, ki prispeva k stabilnosti tablet. Sčasoma askorbinska kislina oksidira in barva postane temnejša. To lahko opazite kot majhne »rjavkaste pike« na tableti.

Priporočeni dnevni odmerek izdelka Limosilactobacillus reuteri ProDentis je 200 milijonov CFU ali 2 x 10 ^ 8 CFU. Ta odmerek dobite tako, da zaužijete 1 tableto BioGaia ProDentis.

Klinične študije so pokazale, da so kapljice BioGaia Protectis varne za uporabo od rojstva dalje.

Opravljenih je bilo več varnostnih študij, ki vključujejo novorojenčke (vključno s prezgodaj rojenimi otroki), majhne otroke, odrasle, starejše in imunsko kompromitirane bolnike (vključno s HIV pozitivnimi). V nobeni od teh študij izdelek BioGaia Protectis ni pokazal neželenih reakcij, tudi če je bil uporabljen v odmerkih, ki so bili precej višji od priporočenih. V posameznih primerih je prišlo le do rahlega povečanega nastajanja plinov v črevesju.

Mikrobiotični izdelki BioGaia so prehranska dopolnila in zato primerljivi z jogurtom, ko gre za varnost. Izdelke BioGaia lahko med drugim uporabljamo tudi v kombinaciji z antibiotiki, saj pomagajo uravnavati mikrobioto črevesja.

Izdelki BioGaia so brez alergenov, kot so mleko, gluten, jajce, arašidi, oreški, ribe, školjke in soja.

Kapljice in žvečljive tablete BioGaia ne vsebujejo beljakovin kravjega mleka. Kapljice ali tablete BioGaia zato lahko uporabljajo tudi ljudje z alergijo na kravje mlečne beljakovine.

Contact

Pošljite nam sporočilo
*obvezno polje