<

Politika zasebnosti

KDO SMO

Smo podjetje Ewopharma d.o.o. (EWO SI), član skupine Ewopharma. Naš naslov je Cesta 24. junija 23, 1231 Ljubljana – Črnuče, Slovenija.

Naši kontaktni podatki so: info@ewopharma.si . Telefon: +386 (0)5 90 848 40. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov je Barbara Dular Kosmač; b.dular-kosmac@ewopharma.si .

ZAKAJ ZBIRAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Če imate s podjetjem EWO SI sklenjeno pogodbo, bomo vaše osebne podatke zbirali zaradi pogodbe.

Če smo v preteklosti sodelovali z vami ali če menimo, da bomo sodelovali z vami v prihodnosti, bomo vaše osebne podatke hranili kot del seznama naših strank na podlagi zakonitega interesa, da od nas pričakujete, da bomo hranili podatke na ta način, in da so naši interesi usklajeni.

Če od podjetja EWO SI prejmete plačilo ali drugo vrednost, bomo vaše osebne podatke hranili, če za nas veljajo zahteve za poročanje v okviru pobud o transparentnosti v EU, ki se nanašajo samo na zdravstvene delavce.

Zbiramo lahko tudi vaše osebne podatke, ki jih hranijo tretje osebe. Tretja oseba mora ravnati v skladu z zakoni o varstvu podatkov. Če menite, da ni tako, nas obvestite o tem.

Če ste sodelovali v raziskavah/nagradnih igrah strank ali anketah, smo prejeli vašo privolitev za hrambo in obdelavo vaših osebnih podatkov.

Kot farmacevtsko podjetje bomo hranili osebne podatke o vašem zdravstvenem stanju, če boste poročali o neželenem učinku, ker za nas velja zakonodaja v povezavi s farmakovigilanco in ker moramo vzdrževati varnostni profil izdelkov po vsej EU.

PRENOSI ZUNAJ PODJETJA EWOPHARMA D.O.O.

Podjetje EWO SI bo moralo vaše osebne podatke prenesti zunaj podjetja EWO SI v več primerih.

Če ima podjetje EWO SI sklenjeno pogodbo s podjetjem, ki je član Evropske zveze združenj farmacevtske industrije, bo, zaradi izpolnjevanja zahtev o poročanju, podjetje Ewopharma morda moralo prenesti osebne podatke, ki se nanašajo na zdravstvene delavce, ki so od nas prejeli podporo v vrednostih. Več podrobnosti je na voljo v obrazcu za privolitev.

Kjer za podjetje EWO SI neposredno veljajo zahteve za poročanje o prenosih vrednosti zdravstvenim delavcem, bo podjetje EWO SI hranilo vaše podatke z namenom, da zagotovi poročanje v skladu z veljavno zakonodajo.

Če bodo kakršnikoli podatki preneseni zunaj podjetja EWO SI, bo podjetje EWO SI sprejelo vse potrebne ukrepe, da bo zagotovilo, da so osebni podatki ustrezno zaščiteni z veljavnim zakonom o zasebnosti. Če podjetje EWO SI prenaša osebne podatke zunaj EGP, zagotavlja, da prejemnike pokriva ustrezna odločba Evropske komisije. Slednje pomeni, da bodo vaši osebni podatki v zadevni državi zaščiteni v enaki meri kot znotraj EGP.

KAKO DOLGO BOMO HRANILI PODATKE

Če smo osebne podatke od vas pridobili na podlagi vaše privolitve, bomo vaše osebne podatke hranili samo v časovnem obdobju, opredeljenem v privolitvi.

Če smo vaše osebne podatke dobili in jih hranimo zaradi pogodbe, jih bomo hranili samo v času trajanja pogodbe oziroma do drugega roka, opredeljenega v pogodbi.

V vseh drugih primerih bomo vaše osebne podatke hranili tako dolgo, kolikor je potrebno v skladu z veljavnim zakonom, do rešitve sporov, ali v skladu s strogimi kriteriji, razvitimi v okviru Programa Skupine Ewopharma za varstvo podatkov. Za podrobne informacije nam pišite na info@ewopharma.si ali b.dular-kosmac@ewopharma.si.     

VAŠE PRAVICE

Pravico imate zahtevati kopijo vseh vaših osebnih podatkov in potrditi njihovo točnost ali zahtevati njihov popravek.

Pravico imate zahtevati, da vaše osebne podatke izbrišemo iz našega sistema. Če so vaši osebni podatki shranjeni na podlagi privolitve, lahko vašo privolitev prekličete z elektronskim sporočilom, naslovljenim na kontaktno osebo na obrazcu za privolitev.

Pravico imate zahtevati omejitev obdelave ali povsem oporekati obdelavi v nekaterih primerih. To se bo presojalo za vsak primer posebej.

POSLEDICE V PRIMERU, DA NE PREDLOŽITE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje EWO SI bo od vas zahtevalo izključno tiste osebne podatke, za katere bo presodilo, da so absolutno potrebni. Zato v primeru, da odklonite predložitev osebnih podatkov, ne bo moglo stopiti v stik z vami. To se bo urejalo za vsak primer posebej.

OBISKOVALCI NAŠIH SPLETNIH STRANI

Kadar oseba obišče spletno stran www.biogaia.si, uporabljamo storitev tretje stranke, t.j. Google Analytics, za zbiranje standardnih internetnih dnevniških informacij in podrobnosti o vedenjskih vzorcih obiskovalcev. Poleg približne lokacije (IP naslov) so informacije, ki jih zbira Google Analytics, večinoma anonimni podatkovni promet, kot so informacije brskalnika, informacije naprav in jezik. Dodatnih informacij, kot so vaša starost, spol, interesi ali bančni podatki, ne zbiramo. Zbrane informacije uporabljamo za zagotavljanje pregleda nad načinom obiskovanja in uporabe naše spletne stran z namenom izboljšati našo storitev in uporabniško izkušnjo. Informacij ne uporabljamo za druge namene, kot je na primer določanje profilov oseb, ki dostopajo do naše spletne strani.

Če stik z nami vzpostavite preko naše spletne strani, bomo te informacije uporabili izključno za odgovarjanje na vprašanja/pritožbe ali predloge, ki nam jih boste poslali. Ko bo vaša poizvedba zaključena, bodo osebni podatki uničeni.

VARNOST

Sprejemamo razumne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov z uporabo fizičnih in/ali elektronskih varnostnih ukrepov, prilagojenih občutljivosti osebnih podatkov.

Čeprav smo sprejeli varnostne ukrepe, ne moremo zagotoviti varnosti vseh informacij, ki nam jih posredujete preko elektronske pošte ali spleta. Z uporabo takšnih omrežij osebne podatke posredujete na lastno odgovornost, saj noben prenos preko spleta ni 100-odstotno varen ali brez napak. Bodite posebej previdni pri izbiri informacij, ki nam jih posredujete preko elektronske pošte ali ki jih objavljate na naši spletni strani.

SPLETNE STRANI TRETJIH OSEB

Preko naše spletne strani lahko dostopate do nekaterih spletnih strani in storitev tretjih oseb. Podjetje Ewopharma ni odgovorno za politike ali prakse varovanja zasebnosti na spletnih straneh tretjih oseb. Na njihovih spletnih straneh poiščite več informacij o njihovih pravilnikih o zasebnosti.

Za nekatere naše izdelke imamo vzpostavljeno Facebook stran. Če se odločite deliti informacije na Facebook strani, bo te informacije urejal pravilnik o zasebnosti podjetja Facebook. Spletna stran socialnega medija lahko informacije tudi deli z nami in na njihovih straneh objavlja informacije o vašem obisku na naših spletnih straneh. Nastavitve zasebnosti lahko spreminjate na Facebook strani. 

Uporaba piškotkov Ewopharma d.o.o.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih v vaš računalnik namestijo spletne strani, ki jih obiščete. Pogosto se uporabljajo za zagotavljanje delovanja ali za učinkovitejše delovanje spletnih strani ter za zagotavljanje informacij lastnikom spletnih strani.

Kako spremenim svoje nastavitve piškotkov?

Večina spletnih brskalnikov omogoča nekaj nadzora nad večino piškotkov preko nastavitev brskalnika. Za več informacij o piškotkih, vključno z vpogledom v piškotke, ki so nastavljeni in kako jih upravljati in brisati, obiščite spletno stran www.allaboutcookies.org.

Da zavrnete sledenje z Google Analytics na vseh spletnih straneh, obiščite spletno stran http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

PRAVICA DO PRITOŽBE

Če menite, da vaše pravice niso bile pravično ali ustrezno obravnavane, imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu za varstvo podatkov.