POLITIKA ZASEBNOSTI

1.1 KDO SMO

Smo Ewopharma d.o.o. (EWO SI), član skupine Ewopharma. Naš naslov je Cesta 24. junija 23, 1231 Ljubljana – Črnuče, Slovenija. Družba Ewopharma d.o.o. kot upravljavec vaših osebnih podatkov zagotavlja varstvo vaših podatkov, razen če ni drugače obveščena. Skupina Ewopharma ima sedež v Schaffhausnu v Švici.

Naši kontaktni podatki so naslednji:

Elektronska pošta: info@ewopharma.si.

Telefon: +386 (0)5 90 848 40

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov: dpo@ewopharma.si

Elektronska pošta pooblaščene osebe za varstvo podatkov (DPO): dpo@ewopharma.si

 DPO skupine Ewopharma: dataprivacy@ewopharma.com

1.2 PODATKI, KI JIH ZBIRAMO IN UPORABLJAMO

1. 

Informacije neposredno od vas

Zbiramo osebne podatke, ki nam jih sami posredujete, vključno z registracijami, vlogami, anketami, poizvedbami in nakupi. To lahko vključuje vaše ime, kontaktne podatke (naslov/e-mail/telefon), zdravstvene podatke, podatke o zavarovanju in finančne podatke med promocijami ali podpornimi programi za bolnike. Ponudniki zdravstvenih storitev lahko delijo tudi podatke o svojih specializacijah in pripadnosti.

2. 

Informacije, ki jih zbiramo samodejno

Mi in naši pogodbeni izvajalci samodejno zbiramo informacije, ko uporabljate naše spletno mesto, vključno z vrsto brskalnika, operacijskim sistemom, ogledanimi spletnimi stranmi, klikanimi povezavami, naslovom IP, trajanjem obiska in referenčnim naslovom URL, ki vas je pripeljal na naše spletno mesto. Naši pogodbeniki lahko te tehnologije uporabljajo za zbiranje podatkov o vaših spletnih dejavnostih. Za več informacij si oglejte poglavja Piškotki in Spletna mesta tretjih oseb.

 

3. 

Informacije, ki jih zbiramo iz drugih virov

Vaše osebne podatke lahko občasno dopolnimo tako, da jih združimo z informacijami iz zunanjih virov, kot so javne zbirke podatkov, platforme družabnih medijev in podatki drugih pogodbenikov. To nam omogoča, da lahko preverimo kontaktne ali finančne podatke, potrdimo licenco zdravstvenega delavca ali dobimo vpogled v vaše interese s primerjavo demografskih podatkov s podatki, ki ste jih posredovali.

 

1.3 ZAKAJ ZBIRAMO VAŠE PODATKE IN NA KAKŠNI PRAVNI PODLAGI

V nadaljevanju je neizčrpen seznam namenov zbiranja ali obdelave vaših podatkov:

1.

da se odzovemo na vaša vprašanja;

2.

da vam omogočimo uporabo spletne strani in izboljšamo vašo izkušnjo na njej;

3.

za izboljšanje nivoja naših storitev in vsebine komunikacij;

4.

da vam lahko posredujemo nasvete, koristne informacije, novice o izdelkih in posodobitve;

5.

da vas lahko obvestimo o naših novih izdelkih in storitvah ali pridobimo vaše mnenje;

6.

da lahko preučimo vašo prošnjo za zaposlitev;

7.

za naše administrativne namene in namene zagotavljanja kakovosti; in

8.

za druge namene, ki so lahko podrobno opisani na tem spletnem mestu;

Obdelava vaših osebnih podatkov lahko temelji na naslednjem:

• Zakoniti interesi. V tem primeru bomo izvedli test s presojanjem. Zakoniti interes bo uporabljen za vzpostavitev stika z vami, kjer ni praktično predhodno pridobiti vašega soglasja. Uporabljal se bo tudi za delovanje naše spletne strani. Od primera do primera se lahko to uporabi za druge namene, o čemer boste obveščeni.

• Soglasje. V tem primeru bomo vaše soglasje pridobili prek pojavnega okna spletnega mesta, digitalnega dokumenta ali tiskanega dokumenta v skladu z veljavno zakonodajo.

• Za potrebe pogodbe. V tem primeru bomo z vami podpisali usklajeno pogodbo in to bo navedeno v pogodbi.

1.4 ČEZMEJNI PRENOSI IN RAZKRITJA

Obstaja več primerov, ko bo morala družba Ewopharma d.o.o. vaše osebne podatke prenesti v državo, ki zagotavlja drugačno raven zaščite kot vaša država. Kadar se to zgodi, bo Ewopharma d.o.o sprejela ustrezne ukrepe za zagotovitev ustreznega varstva podatkov v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov.  Ne glede na to bo družba Ewopharma d.o.o. z vašimi osebnimi podatki ravnala v skladu s to politiko zasebnosti, ne glede na to, kje so vaši osebni podatki shranjeni/dostopni.

Sklepi o ustreznosti so sklepi Evropske komisije, ki izkazujejo podobno raven zaščite. Celoten seznam je na voljo na https://commission.europa.eu/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en. Kjer ni sklepa o ustreznosti, bomo uvedli ustrezne in primerne zaščitne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo, kot je Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR). To lahko vključuje standardne pogodbene klavzule. Prosimo, pišite nam, če želite kopijo.

Poleg tega lahko v skladu z zgoraj navedenimi nameni razkrijemo osebne podatke spodnjim kategorijam prejemnikov, ki se nahajajo znotraj ali zunaj Evropskega gospodarskega prostora:

Prenosi med podjetji: Med našim poslovanjem lahko izvedemo prenose med podjetji.

Ponudniki storitev: Tretjim ponudnikom storitev, ki nam pomagajo pri poslovanju, lahko posredujemo podatke. Te tretje osebe bodo lahko uporabljale le osebne podatke, ki so potrebni za opravljanje njihovih nalog. Primeri vključujejo ponudnike IT storitev, ponudnike podpore in izvajalce obračunov plač.

Zakonske zahteve: Lahko izvedemo razkritja, ki so zakonsko zahtevana na podlagi zakonodaje glede farmakovigilance ali za izpolnitev sodne odredbe ali vladne zahteve.

Skupinski podatki: Podatke, ki jih ni mogoče identificirati, lahko razkrijemo tudi tretjim osebam za katere koli namene, ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja.DDDAnchor

1.5 VAŠE PRAVICE

V skladu z omejitvami veljavne zakonodaje imate naslednje pravice glede vaših osebnih podatkov:

Svoje osebne podatke in preference imate pravico kadar koli posodobiti.

Imate pravico zahtevati kopijo vseh svojih osebnih podatkov in prenosljivost podatkov.

Imate pravico zahtevati, da se vaši osebni podatki izbrišejo iz našega sistema.

Če se vaši osebni podatki hranijo na podlagi soglasja, lahko privolitev prekličete tako, da pošljete e-pošto kontaktni osebi na obrazcu za soglasje.

V določenih primerih imate pravico zahtevati omejitev obdelave ali neposredno ugovarjati obdelavi. To se bo presojalo za vsak primer posebej. Za pomoč pri kontaktiranju ustreznega subjekta ali osebe pošljite e-pošto na naslov dataprivacy@ewopharma.com.

Prosimo upoštevajte, da so nekatere od teh pravic omejene z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov in da imamo pravico zbirati, obdelovati in hraniti vaše osebne podatke za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti (na primer: podatki o neželenem učinku zdravila). Preden izpolnimo katero koli vašo zahtevo, lahko od vas zahtevamo dodatne informacije, potrebne za potrditev vaše identitete.

1.6  OBDOBJE HRAMBE

Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, kot je to potrebno za namene, za katere so bili pridobljeni, kot je navedeno v tem obvestilu o zasebnosti. Naša obdobja hrambe temeljijo na (i) našem stalnem odnosu z vami in uporabi spletnega mesta; (ii) zakonskih obveznostih ali (iii) dejavnikih, povezanih z našim pravnim položajem, kot so uveljavljanje pogojev uporabe spletnih mest (če je primerno), upoštevanje zastaralnih rokov ali upravljanje sodnih postopkov ali regulativnih preiskav (iv) ali naših internih pravilnikih.

1.7 POSLEDICE NEPOSREDOVANJA OSEBNIH PODATKOV

Družba Ewopharma d.o.o. od vas ne bo zahtevala nobenih osebnih podatkov, ki po njenem mnenju niso nujno potrebni. Če zavrnete posredovanje vaših osebnih podatkov, z vami morda ne bomo mogli komunicirati. To se bo obravnavalo za vsak primer posebej.

1.8 VARNOST

Sprejemamo razumne korake za zaščito vaših osebnih podatkov z uporabo fizičnih in/ali elektronskih varnostnih ukrepov, ki ustrezajo stopnji občutljivosti osebnih podatkov.

Čeprav smo sprejeli varnostne ukrepe, ne moremo zagotoviti varnosti katerih koli informacij, ki nam jih posredujete prek e-pošte ali interneta. Osebne podatke prek takšnih omrežij posredujete na lastno odgovornost, saj noben internetni prenos ni nikoli 100-odstotno varen ali brez napak. Pri odločanju o tem, katere podatke nam boste poslali po elektronski pošti ali objavili na naših spletnih mestih, morate biti še posebej previdni.

1.9 SPLETNA MESTA TRETJIH OSEB

Prek našega spletnega mesta se lahko odločate za dostop do nekaterih spletnih mest in storitev tretjih oseb. Ewopharma ni odgovorna za politiko zasebnosti ali prakse drugih spletnih mest. Za dodatne informacije o njihovi politiki zasebnosti morate pregledati njihova spletna mesta.

Imamo na primer delujočo stran na Facebooku, ki se nanaša na nekatere naše izdelke. Ko informacije delite s Facebookom, bodo pri tem veljale Facebookove politike zasebnosti. Poleg tega lahko tudi platforma družabnih medijev deli informacije z nami in na svojih straneh prikaže podrobnosti o vašem obisku spletnega mesta. Nastavitve zasebnosti lahko spremenite na Facebooku.

1.10 PIŠKOTKI

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna mesta, ki jih obiščete, namestijo na vaš računalnik. Pogosto se uporabljajo za delovanje ali učinkovitejše delovanje spletnih mest ter za zagotavljanje informacij lastnikom spletnih mest. Piškotke na našem spletnem mestu uporabljamo z vašim soglasjem, razen nujnih piškotkov, potrebnih za osnovno delovanje, kot to zahteva veljavna zakonodaja.

Kako lahko spremenim nastavitve piškotkov?

Večina spletnih brskalnikov omogoča nadzor nad večino piškotkov prek nastavitev brskalnika. Če želite izvedeti več o piškotkih, vključno s tem, kako preveriti, kateri piškotki so bili nastavljeni, ter kako jih upravljati in izbrisati, obiščite O piškotkih.

Naše spletno mesto uporablja tudi Google Analytics. Če se želite odjaviti od sledenja s strani storitve Google Analytics, preprosto poiščite dodatek za brskalnik "Google Analytics Opt-Out Browser Add-on" in sledite navodilom.

Za več informacij si oglejte Politiko piškotkov na zavihku Piškotki.

1.11 PRAVICA DO PRITOŽBE

Če menite, da vaše pravice niso bile pošteno ali ustrezno obravnavane, imate pravico do pritožbe pri nadzornem organu za varstvo podatkov.

Podrobnosti o lokalnem organu za varstvo podatkov najdete tukaj: https://ec.europa.eu/justice/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm.

1.12 POSODOBITVE NAŠE POLITIKE ZASEBNOSTI

Opomba: Ta Politika zasebnosti se redno pregleduje in se lahko po potrebi posodobi, da se zagotovi skladnost z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov. Oglejte si najnovejšo različico, ki je na voljo na našem spletnem mestu www.ewopharma.si/politika-zasebnosti/.