Limosilactobacillus reuteri temelji na evoluciji

Pred približno štirimi milijoni let so se na Zemlji pojavile bakterije kot prva oblika življenja, ki še dandanes uspešno živi med nami oz., točneje rečeno, ljudje med njimi. Kljub ekstremnim podnebnim razmeram, kot so vulkanski izbruhi in ledena obdobja, so preživele tako neverjetno dolgo časa zaradi svoje izjemne sposobnosti prilagajanja.

Bakterije, ki živijo v in na človeškem telesu, se še danes sooblikujejo z nami. Raziskave so pokazale, da se je bakterijski sev Limosilactobacillus reuteri razvijal z nami več milijonov let in se v uspešni simbiozi prilagodil svojemu gostitelju – človeku. Limosilactobacillus reuteri je tudi ena prvih bakterijskih vrst, ki se naravno vzpostavi v mikrobioti novorojenčka.

Zakaj je Limosilactobacillus reuteri tako poseben?

Vedeti moramo, da je vsak sev bakterij drugačen. 

Z drugimi besedami, posamezen sev bakterij določa njihove lastnosti in način delovanja. Izdelki BioGaia® vsebujejo dobre bakterije vrste Limosilactobacillus reuteri iz družine Lactobacillus, natančneje sev Limosilactobacillus reuteri Protectis (DSM 17938). Človeški prebavni trakt je naravni habitat tega seva bakterij, zato Limosilactobacillus reuteri Protectis naravno dopolnjuje človeško črevesno floro.

Varnost je na prvem mestu – BioGaia in L. reuteri Protectis

Je L. reuteri Protectis varen? Z eno besedo: da. V zadnjih desetih letih so bili izdelki BioGaia® testirani v obsežnih študijah varnosti pri zdravih novorojenčkih, dojenčkih in odraslih.

L. reuteri Protectis izpolnjuje tudi druge kriterije:

  • je človeškega izvora;
  • imenovan in razvrščen je bil v skladu s pravilno taksonomijo;
  • izdelan je pod nadzorovanimi pogoji za odpravo kontaminacije;
  • njegova varnost je bila ovrednotena in dokumentirana na ciljni populaciji;
  • ne vsebuje toksinov ali prenosljivih genov, odpornih na antibiotike.

Dokazano in testirano s strani javnosti

Mnoge klinične raziskave so pokazale, da so izdelki BioGaia varni in nimajo neželenih reakcij (tudi v zelo velikih odmerkih, ki presegajo tiste, ki jih najdemo v izdelkih BioGaia). Še pomembneje pa je, da je bilo od leta 1996 do danes uporabljenih že skoraj milijardo dnevnih odmerkov BioGaia® po vsem svetu brez poročil o neželenih reakcijah.

Zato lahko s ponosom in odločno zatrdimo, da so izdelki BioGaia zelo varni!

Pomembnost bakterij

Bakterije so ena od vrst mikroorganizmov, ki so izjemno pomembni za zdravje ljudi. Bile so prva oblika življenja, ki je pred približno štirimi milijoni let »naselila« Zemljo in še danes narekujejo pogoje za naš obstoj.

Preberite več

Lactobacillus reuteri

Proizvodi BioGaia vsebujejo mikroorganizme seva Lactobacillus reuteri. Je eden od najbolj raziskanih sevov, katerega varnost je bila preizkušena v obsežnih študijah varnosti pri zdravih novorojenčkih, dojenčkih in odraslih.

Preberite več