Nosečnost – občutek sreče v življenju

Ko ženska zagleda pozitiven rezultat testa nosečnosti, je to eden najbolj nepozabnih trenutkov v življenju. Od takrat naprej se bo njeno življenje za vedno spremenilo, saj bodoča mamica zelo hitro vzpostavi povezavo s svojim še nerojenim otrokom.

Nove raziskave kažejo, da se prenos materinih mikroorganizmov na otroka začne že med nosečnostjo prek posteljice. Ker lahko stresni način življenja in neuravnotežena prehrana vplivata na mikrobno okolje mater, je pomembno, da matere med nosečnostjo skrbijo zase – tako zaradi sebe kot zaradi svojega otroka.

Limosilactobacillus reuteri Protectis je eden izmed najbolj raziskanih sevov laktobacilov na svetu in se je v številnih kliničnih preskušanjih izkazal za varnega za matere in otroke.

Ohranjanje zdravja v tem posebnem življenjskem obdobju

Močan imunski sistem pomaga ohranjati udobno nosečnost.

Približno 80 % imunskega sistema se nahaja v črevesju. Hrana bodočih mamic vsebuje različne snovi, ki prispevajo k normalnemu delovanju imunskega sistema. Med takšne snovi sodi tudi vitamin D. Naravne vire vitamina D najdemo v ribah, olju iz jeter polenovke in v jajčnem rumenjaku, v našem telesu pa se proizvaja tudi s pomočjo sončne svetlobe. Ker lahko raven vitamina D pri nosečnicah zahteva dopolnitev glede na letni čas in prehranske vzorce, je redni vnos oz. dopolnjevanje s prehranskim dopolnilom v obliki žvečljivih tablet BioGaia Protectis z mlečnokislinskimi bakterijami in vitaminom D lahko odličen način za ohranjanje ustrezne koncentracije naravne mikroflore in vitamina D.

Zdravje ustne votline v nosečnosti

Med nosečnostjo se volumen krvi v telesu poveča zaradi hormonskih sprememb.

To lahko vpliva na dlesni in naravno mikrofloro v ustni votlini bodoče mamice. Nosečnice si v takšnih primerih lahko pomagajo z dopolnjevanjem ustne mikroflore. Mlečnokislinske bakterije, ki se nahajajo v izdelku BioGaia ProDentis, lahko pomagajo pri povečanju števila bakterij v ustih.

Skrb za črevo

Med nosečnostjo se žensko telo spreminja na več načinov. Spremembe se med drugim kažejo tudi v prebavnem traktu, kjer je lahko prizadeta črevesna mikroflora nosečnice.

Poleg tega morajo nosečnice posebno pozornost nameniti ohranjanju rednega odvajanja. Ustrezna količina popite vode in nesladkanih pijač ter primerna vadba lahko podpirata ta naravni proces. V primeru zdravljenja morebitne okužbe z antibiotiki lahko le-ti vplivajo tudi na črevesno mikrofloro.

Izdelki BioGaia z mikrobiotično kulturo Limosilactobacillus reuteri Protectis lahko bodočim materam pomagajo ohraniti ustrezno ravnovesje črevesne mikrobiote.

Podpora mikrobioti po carskem rezu

Med normalnim rojstvom pride novorojenček v stik z bakterijami, vaginalne flore matere, ki prehajajo skozi porodni kanal in vagino. Do tega stika ne pride med rojstvom s pomočjo carskega reza, kar lahko povzroči spremembe v mikrobioti otroka.

Raziskave so pokazale, da Limosilactobacillus reuteri Protectis omogoča dopolnjevanje mikrobiote pri dojenčkih, rojenih s carskim rezom. Izdelki BioGaia so varni za dolgotrajno uporabo in lahko pomagajo vašemu otroku zagotoviti ustrezno raven mikrobiotičnih kultur v črevesju v prvih mesecih življenja.

 

Ostanite zdravi med potovanjem

Meseci načrtovanja pogosto vključujejo organizacijo počitnic, zato je lahko zelo frustrirajoče, če odziv našega telesa na novo okolje kvari razpoloženje. Na srečo obstajajo načini za zmanjšanje naše občutljivosti.

Preberite več

Mamice

Nosečnost je poseben čas za vsako žensko. Spodaj si lahko preberete, kako pomagati bodoči mamici med nosečnostjo in po njej, da se lahko osredotoči na prihod novega družinskega člana.

Preberite več

Zdravje ustne votline

Večina ljudi redno skrbi za svoje zobe, vendar pogosto pozabimo, da naša usta vsebujejo tudi bogato naravno mikrofloro, na katero moramo biti tudi pozorni.

Preberite več